انیمیشن؛ دنباله‌ای از تصاویر است که پشت یکدیگر قرار می‌گیرند و در مقابل چشمان شما، به سرعت تصویری متحرک ایجاد می‌کنند.
در واقع چنین سازوکاری به دلیل واقعیت مغز انسان است که برای پردازش تصاویر دیده شده توسط چشم، زمانی را اختصاص می‌دهد و مجموعه‌ای از تصاویر در حال حرکت با سرعت بسیار زیاد را به عنوان تصویری واحد پردازش می‌کند.
به همین جهت مشاهده و درک انیمیشن با سازوکار مغز شما بسیار ارتباط دارد؛ اما تاثیرات انیمیشن بر مغز کودکان شما چگونه است؟ در این مقاله از نیکسو، همراه ما باشید تا به بررسی تاثیرات انیمیشن بر مغز کودکان، بپردازیم.

12 حقیقت شگفت انگیز درباره تأثیرات انیمیشن بر مغز کودکان

آیا انیمیشن تاثیرات مثبت بر مغز می‌گذارد؟

انیمیشن اثرات مثبت متفاوتی بر رشد مغز کودکان دارد. انیمیشن به مانند یک پالت رنگی، مجموعه‌ای از رنگ‌ها را به زیبا‌ترین شکل ممکن بر روی تصویر پخش می‌کند و با کمک گرفتن از موسیقی تلاش می‌کند تا سازماندهی و توانایی مغز را به بهترین حالت ممکن تقویت کند. 

این یک واقعیت است که با یادگیری نحوه استفاده از آن، قشر مغز ضخیم‌تر می‌شود. به بیان دیگر در سال‌های اولیه رشد کودک، انیمیشن با ایجاد محیط مناسب با انواع محرک‌های گوناگون برای یادگیری، ارتباطات جدیدی را در مغز شکل می‌دهد.

برای مطالعه:

انیمیشن‌؛ ابزاری قوی برای انتقال پیام‌ها و ارزش‌ها به نسل‌های آینده

کودکان درک خوبی از مونتاژ و تولیدات سینمایی دارند. داستان‌های متحرک، شعرها و سریال‌های پیش دبستانی که معمولا به صورت آنلاین و در شبکه‌های مختلف پخش می‌شوند، به خیال پردازی هرچه بیش‌تر و تقویت ساختار عاطفی موجود در مغز کودکان کمک می‌کنند.
به همین جهت کودکانی که انیمیشن تماشا می‌کنند، بسیار از نظر خیال پردازی و روابط عاطفی، فعال‌تر نسبت به کسانی هستند که ارتباط چندانی با انیمیشن‌ها ندارند.

آیا از انیمیشن می‌توان در آموزش کودکان بهره برد؟

امروزه کودکان می‌توانند مجموعه‌ای از اعمال پیچیده ریاضی را با یادگیری گام‌های کوچک‌تر و ساده‌تر در انیمیشن، انجام دهند. بنابراین می‌توان گفت که انیمیشن منبعی بسیار عالی برای ارائه آموزش‌های مختلف به شکلی ساده و روان به دانش‌آموزان محسوب می‌شود. 

انیمیشن ایرانی سفری به لیدوما؛ به قهرمانی کودکان سرطانی

هر کودکی با قدرت خلاقیت ذاتی متولد می‌شود. همانطور که رشد می‌کنند و بزرگتر می‌شوند، برخی از کودکان خلاقیت خود را فعال نگه می‌دارند و برخی دیگر به طور ناخودآگاه آن را کنار می‌گذارند؛ اما انیمیشن همان محرک بیرونی است که خلاقیت ذاتی، اما نهفته در هر کودکی را می‌تواند به بهترین شکل ممکن تحریک کند.

منبع: وبسایت animaker