اوون به ما در رویاپردازی کمک کرد. او به تازگی 23 ساله شده است و زندگی خودش را دارد؛ زندگی آهسته، پیوسته و مطمئن. او همیشه یک اوتیستیک (autistic) بوده است. اوتیسم یک روش زندگی است و همه ما می‌دانیم که هر کسی که با این روش زندگی روبرو است، چالش‌های زیادی در پیش رو دارد. 

او با جا زدن خود به جای شخصیت‌های مورد علاقه‌اش، یعنی مرلین، رفیکی و جیمینی کریکت، به ما اطلاعاتی درباره بیماران اوتیسمی و رابطه آن‌ها با انیمیشن داد که می‌توانند به تغییر سرنوشت دیگران کمک کنند. در واقع افراد اوتیسمی می‌توانند با استفاده از این اطلاعات قهرمان درون خود را پیدا کنند. 

اوون یک فرد مبتلا به اوتیسم است. او سال‌ها نمی‌توانست صحبت کند، اما ده‌ها فایل صوتی و تصویری مختلف از کارتون‌ها و انیمیشن‌های دیزنی را حفظ کرد و از آن‌ها به عنوان وسیله‌ای برای بیان احساسات خود استفاده کرد؛ احساساتی مانند عشق، از دست دادن، به دست آوردن و بیان خویشاوندی و برادری. خانواده اوون برای این که بتوانند با او ارتباط برقرار کنند، مجبور شدند خودشان را به جای شخصیت‌های دیزنی جا بزنند و با او از طریق دیالوگ‌ها و آهنگ‌ها دیزنی صحبت کنند. آن‌ها همگی به ما نشان می‌دهند که چگونه در تاریکی، گاهی همه ما به داستانی برای زنده ماندن نیاز داریم. 

پدر اوون، ران ساسکیند، روزنامه نگار برنده جایزه پولیتزر و نویسنده کتاب «زندگی، انیمیشن» است که در آن درباره ماجراهای 20 ساله اوون با اوتیسم می‌نویسد. ران در کتاب خود چیزی تحت عنوان «عشق درمانی» را توضیح می‌دهد.

عشق درمانی چیست؟

افراد اوتیستیک دارای علایق محدودی هستند. آن‌ها تمایل به تماشای انیمیشن و گوش دادن به داستان‌های صوتی دارند. حال عشق درمانی از این علایق محدود به عنوان پلی برای ارتباط و ابزاری برای آموزش مهارت‌های اجتماعی استفاده می‌کند. گویی فرد در یک انیمیشن دیزنی به دام می‌افتد و از شخصیت‌های آن که در یک زمینه بسیار زیبا می‌رقصند، در مورد مسائلی مانند زندگی و احساسات چیزهایی می‌آموزد. این بخشی از عشق درمانی است که تاثیر بسیار مثبتی بر زندگی افراد مبتلا به اوتیسم از جمله اوون داشته است. 

اکنون باید به این موضوع بپردازیم که انیمیشن‌ها و فایل‌های صوتی آن‌ها چگونه ممکن است به افراد مبتلا به اوتیسم در گذر از چالش‌هایشان، کمک کند. اما قبل از این کار، بهتر است که درباره این چالش‌ها آگاهی کامل به دست آوریم و همچنین نقاط قوت افراد اوتیسمی را نیز بیان کنیم.

برای مطالعه:

نحوه تولید ویدیوهای موفق جمع‌آوری کمک‌های مالی

نقاط قوت افراد اوتیستیک

۱. افراد اوتیستیک به طور غیرعادی می‌توانند روی یک موضوع تمرکز کنند.

۲. آن‌ها می‌توانند جزئیات کوچک‌تر هر چیزی را درک کنند.

۳. افراد مبتلا به اوتیسم اغلب از کارهای تکراری لذت می‌برند که برای دیگران ممکن است خسته کننده باشند؛ مانند به روزرسانی پایگاه داده، سازماندهی سیستم‌ پرونده‌ها و تعمیر رایانه.

۴. اگر به کاری علاقه داشته باشند، می‌توانند در آن عالی عمل کنند.

۵. کارفرمایان همچنین گزارش می‌دهند که کارمندان مبتلا به اوتیسم قابل اعتماد و وفادار هستند.

۶. آن‌ها معمولا در پردازش اطلاعات بصری و سمعی خوب هستند.

۷. تمایل آن‌ها به کارهای روزمره به این معنی است که وقتی شغلی را پیدا می‌کنند که مناسب آنها باشد، به ندرت کار را از دست می‌دهند یا آن را رها می‌کنند.

۸. صداقت بیش از اندازه افراد اوتیستیک می‌تواند از نظر اجتماعی ناخوشایند باشد، اما همین موضوع می‌تواند به نفع کارفرمایان نیز باشد.

چالش های پیش روی افراد اوتیستیک

۱. آن‌ها نمی‌توانند تصاویر بزرگ را درک کنند.

۲. آن‌ها نمی‌توانند چیزهای جدید را به راحتی درک کنند.

۳. تنها زمانی می‌توانند ارتباط برقرار کنند که ابزاری برای آن داشته باشند.

یادداشت‌هایی درباره افراد مبتلا به اوتیسم

حال بیایید بررسی کنیم که چگونه انیمیشن ها و داستان های صوتی می‌توانند به افراد مبتلا به اوتیسم کمک کنند تا با چالش‌های زندگی مواجه شوند.

انیمیشن‌ها و داستان‌های صوتی می‌توانند ابزاری برای ارتباط برقرار کردن باشند

سوزان دختری ساکت و خجالتی بود. اما از ته دل می‌خواست با مردم ارتباط برقرار کند. اما به دلیل مبتلا بودن به بیماری اوتیسم، خود را متفاوت از دیگران می‌دید. حتی وقتی معلم از او می‌خواست کنفرانسی سر کلاس ارائه دهد، مدام طفره می‌رفت. 

افراد اوتیستیک همانند سوزان، همیشه به دنبال راهی برای برقراری ارتباط هستند. برخی از آن‌ها در ارتباط کلامی مشکل دارند و برای غلبه بر آن به طراحی و نقاشی روی می‌آورند. به همین دلیل افراد مبتلا به اوتیسم می‌توانند انیمیشن‌های جذابی بسازند. 

شایان ذکر است که افراد اوتیستیک‌ از مدرسه فرشتگان کوچولو در ایرلند، جایزه بهترین انیمیشن در یازدهمین جشنواره فیلم FÍS (جشنواره سراسری دانش‌آموزان مقطع ابتدایی) را از آن خود کردند. انیمیشنی که آن‌ها ساخته بودند، «فیلم فضایی Psi» نام داشت و بسیار مسحورکننده بود. این انیمیشن به سبک استاپ موشن ساخته شده بود و سفر فضایی کاوشگران را روایت می‌کرد. 

انیمیشن‌ها و داستان‌های صوتی می‌توانند مطالب آموزشی را به زبانی ساده و  قابل درک بیان کنند

اندا دود، بنیانگذار و مدیر عامل آموزش زبان به وسیله انیمیشن، فناوری ایجاد کرده است که از انیمیشن‌های دیزنی و پیکسار برای آموزش افراد اوتیستیک و سایر بیمارانی که دچار اختلالات یادگیری هستند، استفاده کند. 

او توضیح داد: «کاری که ما انجام می‌دهیم این است که داستان‌های صوتی و انیمیشن‌ها را به بخش‌های کوتاه 40 یا 50 ثانیه‌ای تقسیم می‌کنیم. این بخش‌های کوتاه می‌توانند ساده یا پیچیده باشند. به عنوان مثال، در انیمیشن داستان اسباب‌ بازی‌ها، بخش‌ ساده می‌تواند بازی اندی با اسباب بازی‌هایش باشد و بخش پیچیده نیز می‌تواند بیرون راندن باز توسط وودی باشد. افراد مبتلا به اوتیسم تقریبا متوجه خواهند شد که در انیمیشن چه اتفاقی می‌افتد.»

دلیل این موضوع این است که افراد اوتیستیک همیشه می‌خواهند داستانی بشنوند که ساده و قابل درک است. درک جملات بلند یا کلمات متعدد برای آن‌ها دشوار است. به همین دلیل تقسیم انیمیشن‌ها به قطعات کوتاه می‌تواند به آن‌ها در فهمیدن داستان و یادگیری از آن کمک کند.

مانند اندا دود، شما می‌توانید از انیمیشن و داستان‌های صوتی یک برنامه درسی کوتاه و جذاب بسازید. این امر یادگیری را برای افراد اوتیستیک آسان‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید:

ویدئوهای توضیحی؛ ابزاری قدرتمند برای آگاهی بخشی

انیمیشن‌ها و داستان‌های صوتی می‌توانند وسیله‌ای برای درک بهتر مطالب باشند

فیلیپ یک فرد مبتلا به اوتیسم است. او می‌تواند بخواند اما به نظر نمی‌رسد که داستان‌ها را درک کند. او به گونه‌ای داستان‌ها را می‌خواند که انگار در حال خواندن یک دفترچه تلفن است. ممکن است مشکل فیلیپ در درک مطلب، دلیل اصلی مشکل ارتباط برقرار کردن او باشد. 

فیلیپ در واقع نمی‌تواند جملات معنادار را به هم ربط دهد و داستان را به درستی متوجه شود. اگر فیلیپ بتواند از طریقی داستان را درک کند، می‌تواند کم کم یاد بگیرد که احساسات انسان‌ها را نیز در دنیای واقعی بفهمد. برای این کار باید یاد بگیرد بین قسمت‌های مختلف داستان ارتباط برقرار کند.

می‌توانید از انیمیشن‌ها و داستان‌های صوتی برای ساختن داستان‌های کوتاه استفاده کنید. چرا که این می‌تواند یک ابزار یادگیری بسیار موثر باشد و به افراد اوتیسمی مانند فیلیپ کمک کند که معنی چیزهایی که می‌بینند و می‌شنوند را بهتر درک کرده و معنای آن‌ها را متوجه شوند. 

انیمیشن‌ها و داستان‌های صوتی می‌توانند یک ابزار مفید برای آگاهی بخشی به افراد باشند

معمولا افراد اوتیستیک نمی‌دانند چگونه به موقعیت‌ها واکنش نشان دهند. به عنوان مثال، سارا به دلیل اوتیستیک بودنش، برای شروع کار مستقل خود دچار مشکل می‌شود. او نمی‌داند در هر مرحله چه کاری انجام دهد. تنها راه حل این است که در جلسات مختلف به او انیمیشن‌ها و داستان‌های صوتی آموزنده نشان دهیم تا واکنش دادن به شرایط را از انیمیشن یاد بگیرد. 

مطمئنا سخت است کسی را وادار کنید تا موقعیتی را به وجود بیاورد و عواقب بعدی آن را حدس بزند. به همین دلیل، غرق شدن افراد اوتیستیک در انیمیشن‌ها ممکن است تاثیر مثبتی بر مهارت‌های حسی آن‌ها و معطوف کردن توجهشان به موضوع خاصی داشته باشد.

اوتیسم یک معلولیت نیست، بلکه یک تفاوت است. آن‌ها نبوغ خاصی در وجودشان دارند. شما می توانید با استقامت، صبر و عشق فراوان، نبوغ آن‌ها را آشکار کنید. 

منبع: وبسایت animaker