پویانمایی، کارتون یا انیمیشن روشی سینمایی است که در آن تصاویر ثابت، به صورت پیوسته و پشت سر هم قرار می‌گیرند و زمانی که این تصاویر با سرعت خاصی اجرا شوند، بیننده آن را به صورت جسمی در حال حرکت یا کاراکتری زنده مشاهده می­‌کند. 

همین کارتونی بودن انیمیشن است که جذابیت آن را برای کودکان و حتی بزرگسالان دوچندان کرده است. معمولاً از این روش برای انتقال مفاهیم مختلف در قالب طنز با زبان ساده استفاده می­‌کنند. فعالیت‌­های نیکوکارانه، کمک‌­های خیریه، کمک به دیگران و... نیز از جمله موضوعاتی است که با ساخت انیمیشن به تصویر کشیده می­‌شوند. 

بنابراین ساخت انیمیشن، یک راه عالی برای جلب توجه خیرین و برقراری ارتباط پویا و جذاب با آنهاست. جذابیت ساخت انیمیشن از زمان همه­‌گیری کرونا دوچندان شد، زیرا در آن زمان خیریه­‌ها نیاز به افزایش تعامل با خیرین داشتند، در حالی که امکان ارتباطات حضوری و حتی تصویربرداری در محل ممنوع بود و انیمیشن دستیابی به این هدف را برایشان هموار کرد.

به طور کلی، چه یک انیمیشن، فیلم، عکس و...، همگی می­‌توانند با ارائه تصاویر بصری یک ایده یا موضوع پیچیده را ساده، جذاب و موثر به نمایش دربیاورند. بنابراین انیمیشن می‌­تواند هدف از فعالیت­‌های موسسه خیریه را نیز توضیح دهد.

با انیمیشن مخاطبان بیشتری جذب کنید!

به عبارت دیگر، انیمیشن به عنوان یک ابزار داستان سرایی بصری است که فرصتی برای نمایش اهداف یک موسسه خیریه را فراهم می­‌کند.
انیمیشن می‌تواند ماندگاری بسیار طولانی‌تری نسبت به فیلم‌های تلویزیونی یا سینمایی داشته باشد؛ زیرا با پیشرفت فناوری دوربین‌­ها، افت کیفیت تصاویر دوربین‌­های قبلی بیشتر به چشم می‌آید. 

اگر شما هم درمورد چگونگی ساخت انیمیشن خیریه، کنجکاو هستید، با راهنمای گام به گام ما برای تولید یک انیمیشن با موضوع خیریه همراه باشید.

چطور یک انیمیشن در حوزه خیریه و فعالیت­‌های نیکوکارانه بسازیم؟

راهنمای گام به گام تولید یک انیمیشن خیریه

ساخت انیمیشن با هر هدف و موضوعی، مراحل و نکاتی دارد که اگربه آنها دقت کنید، بهترین نتیجه را خواهید دید. در این قسمت از مقاله 7هفت گام مهم برای ساخت انیمیشن را با هم مرور می­‌کنیم. با ما همراه باشید.

1. با Solid Script یا فیلم‌نامه قوی شروع کنید؛

پس از یک جلسه توجیهی اولیه و تماس با تیم متخصص در حوزه ساخت انیمیشن و سفارش دهنده انیمیشن، شما باید به یکسری سوال پاسخ داده باشید، از جمله:

  • هدف از ساخت انیمیشن چیست؟
  • این انیمیشن قرار است چه پیامی را منتقل کند؟
  • مخاطب هدف چه کسانی هستند؟
  • و...

پاسخ به این سوالات به شما کمک می‌­کند تا به یک فیلم‌­نامه خوب برسید.

راهنمای گام به گام تولید یک انیمیشن خیریه

2. سبک و استایل مختص خود را داشته باشید؛

پویانمایی پروسه زمان­‌بر و سختی دارد و کار زیادی می­‌طلبد به‌­خصوص در مراحل اولیه کار. اگر کمی تعلل کنید و یا کم‌کاری کنید، کارتان دشوارتر خواهد شد. هنگامی که فیلمنامه اولیه تأیید شد، چند مدل سبک برای خودتان طراحی و مقایسه کنید. معمولاً متخصص ساخت انیمیشن چندین نمونه سبک و استایل ارائه می‌­دهد، اما اگر مشتری هم سبک مورد علاقه‌­اش را بگوید، سازنده انیمیشن بهتر می‌­تواند تصمیم‌­گیری کند. 

3. داستان انیمیشن را بر روی story board ترسیم کنید؛

هنگامی که یک سبک کلی از کارتان مشخص شد، هر صحنه از انیمیشن را در story board برای خودتان ترسیم کنید. با این کار به صورت خیلی واقعی و طبیعی، نتیجه نهایی کار را با چشم خواهید دید. حتماً با مشتری هم یکبار آن را مرور کنید تا اگر جایی مورد تأیید نبود، قبل از ساخت، ویرایش کنید.

4. صداگذاری را جدی بگیرید؛

وقتی به مرحله story board می­رسیم، باید به فکر صداگذاری هم باشید. در این مرحله شما باید یک به یک شخصیت‌ها را بررسی کنید تا متوجه شوید، هر شخصیت چه صدایی می­‌خواهد! برای مثال، آیا جنسیت کاراکتر یا یک لهجه خاص، بهتر به انتقال پیام کمک می­‌کند؟ همه اینها باید با مشتری بررسی شود تا به تأیید نهایی برسد.

هنگامی که هنرمند صداگذار (کسی که قرار است به جای شخصیت انیمیشن صحبت کند) انتخاب شد، مجدداً سفارش دهنده انیمیشن باید به کمک سازنده بیاید تا به شخصیت­‌ها، لحن صدا و نحوه تلفظ آنها جهت بدهند. در پایان تصمیم­‌گیری می‌­شود که صداگذاری کجا و چگونه انجام شود.

5. به مدت زمان انیمیشنتوجه کنید؛

کلمه animatic برای هر کسی که در این حوزه تخصص ندارد، گیج کننده است و معنی آن برایشان نامفهوم است. در واقع؛ یک انیمیشن صرفاً یک فایل ویدیویی است که تمام فریم‌های story board (صحنه‌ها) را به صورت زمان‌بندی شده و آماده برای صداگذاری نشان می‌دهد. در این مرحله هیچ چیز متحرک نیست شما فقط فریم‌­های ثابت و آماده برای صداگذاری را می‌­بینید. هدف از این کار و تعیین سرعت و بررسی این است که هر صحنه خیلی طولانی نباشد یا برعکس، خیلی سریع تمام نشود.

انیمیشن خیریه چیست؟

 ساخت انیمیشن

6. وارد مرحله ساخت انیمیشن می‌شوید؛

ما در نهایت وارد مرحله ساخت انیمیشن می‌­شویم. این مرحله شاید چندین هفته زمان ببرد، وقتی که سازنده و طراح انیمیشن مشغول به حرکت درآوردن شخصیت­‌ها در تمام فریم­‌ها هستند. برای مثال: کار بر روی تکان دادن دست‌ها و پاها و... را انجام می‌دهند! در پایان نیز یک ویدیوی کاملاً متحرک خواهیم داشت!

7. انیمیشن نهایی را بررسی کنید؛

هنگامی که مشتری رضایت خود را از انیمیشن نهایی اعلام کرد، می‌توانید کارهای تکمیلی مانند جلوه‌های صوتی، موسیقی پس‌زمینه و زیرنویس را اضافه کنید.
بعد از این مرحله، انیمیشن کامل است و شما یک فیلم جذاب، پویا و پندآموز برای به اشتراک گذاشتن با مخاطبان خود در تمام پلتفرم‌­ها دارید.

منبع: وبسایت faltrego