آیا می­دانید پلتفرم‌­های بصری مانند اینستاگرام بیش از هر پلتفرم دیگری مورد استقبال قرار گرفته است؟ فکر می­‌کنید علت آن چست؟ 

انسان به اطلاعات بصری بهتر از هر نوع داده دیگری پاسخ می­‌دهد و پردازش می­‌کند. در واقع مغز انسان تصاویر را 60000 برابر سریع‌­تر از متن پردازش می­‌کند و 90 درصد اطلاعاتی که به مغز منتقل می‌­شود، بصری است. به همین خاطر است که انیمیشن ابزاری عالی برای گفتن داستان یا انتقال اطلاعات است.

روایت، طراحی تصاویر، ایجاد شخصیت، حرکت، صداگذاری و موسیقی می‌توانند به طور هماهنگ با هم ترکیب شوند و محتوای متحرک شگفت‌انگیزی را بسازند، اما با توجه به اینکه خیلی اوقات حافظه انسان ازحافظه 3 ثانیه‌­ای ماهی قرمز هم کمتر است، چگونه می‌توانید مطمئن شوید که محتوای یک انیمیشن، پیامی قوی ارسال می‌کند و مخاطب شما آن را فراموش نخواهد کرد؟

در دنیای انیمیشن و تخیلات کودکانه، می‌توانیم مجسمه ماه را با پنیر بسازیم، اسباب‌بازی‌ها را زنده کنیم و حیوانات را وادار به رقص و آواز کنیم. حتی می‌­توانیم حقایق تلخ، انسان‌­های خلافکار و... را نیز به گونه‌­ای دیگر نمایش دهیم و از بار منفی ماجرا کم کنیم.

انیمیشن خیریه چیست؟

فقط کافی است قوه تخیل خود را پرورش دهیم و آن را محدود نکنیم. با استفاده از تخیل هنرمندان، کودکان، جامعه یا حتی هوش مصنوعی، می‌توانیم چیزهایی را که وجود ندارند، تجسم کنیم و چیزهایی را که وجود دارند، دوباره تفسیر کنیم. 

مفاهیم پیچیده را می‌توان به سادگی منتقل کرد و برعکس، مانند این انیمیشن hand-drawn animation که در Morever برای سازمان بین‌المللی تحت نظارت سازمان ملل متحد، انجام شد، کمک کرد تا داستان واقعیت‌های زندگی را برای کسانی که در این کشور هستند، بیان کند.

علاوه بر این، به طور منظم با موسسات خیریه در پروژه‌­های انیمیشن کار کنید، تجربه بدست آورید تا در ساخت انیمیشن بعدی قوی‌­تر ظاهر شوید. نکات زیر هم می‌تواند در این مسیر به شما کمک کند.

چطور با انیمیشن بیشتر مخاطبان را تحت تأثیر بگذاریم؟

چطور با انیمیشن بیشتر مخاطبان را تحت تأثیر بگذاریم؟

ساخت انیمیشن مانند فیلم یا سریال نیاز به انتخاب موضوع مناسب دارد تا در درجه اول مخاطب را جذب کند، اما در ادامه کار، نکات دیگری هم هست که باید در نظر داشته باشید تا بیش از پیش مخاطب را تحت تأثیر قرار دهید.

1. سناریو را چند بار بخوانید و بازنویسی کنید؛

گاهی اوقات آنچه خواسته و مورد نیاز شماست با آنچه بر روی کاغذ آمده، متفاوت است. خلاصه که نیاز به بازبینی دارد و گاهی باید به چالش کشیده شود. شرح دادن یا بازنویسی داستان با مشارکت سفارش‌­دهنده انیمیشن، می‌تواند مرحله مهمی در ایجاد نوع مناسبی از انیمیشن برای هدف مشتری باشد.

2. تأثیر نتیجه کار بر مخاطب را در نظر داشته باشید؛

این مرحله بسیار مهم است، کافی است قبل از هر اقدامی برای ساخت انیمیشن این سوالات را مرور کنید و پاسخ آنها را بیابید:

  • مخاطب این انیمیشن چه کسانی هستند؟
  • هدف از ساخت این انیمیشن چیست؟
  • آیا مخاطب هدف برای اولین بار قرار است با این موضوع روبرو شود یا فقط نیاز به یادآوری دارد؟
  • آیا با ساخت این انیمیشن تنها احساسات مخاطب تحت تأثیر قرار می­‌گیرد یا تشویق به انجام کاری هم خواهد شد؟
  • نسبت به خیریه و مسائل و اطلاعات آن مشتاق هستند یا نه؟
  • این انیمیشن قرار است بر روی کدام پلتفرم اکران شود و چه کسانی رقیب آن هستند؟

این بینش‌ها می‌توانند هنگام ارائه یک «طرح اولیه» برای پروژه شما مفید باشند.

پیشنهاد می‌­شود در این مسیر با یک گروه متخصص متشکل از بخشی از مخاطبان مشورت کنید و از آنها حین کار، نظرخواهی کنید. حضور آن‌ها می‌تواند در طول فرآیند پروژه و به‌ویژه زمانی که پای طراحی شخصیت­‌ها، لوکیشن و... به میان می‌­آید، بسیار ارزشمند باشد. به ویژه زمانی که مخاطبان هدف را افرادی تشکیل می­‌دهند که در طولانی مدت با اختلالات شناختی یا بیماری‌­های صعب‌­العلاج  زندگی می‌­کنند، بسیار مهم است.

برای مثال، اخیراً با انجمن سکته مغزی روی یک انیمیشن کار کردیم و در این مسیر از افراد نزدیک خانواده آنها کمک گرفتیم. این موسسه خیریه، پزشکان و بازماندگان افرادی که سکته مغزی کرده‌­اند را در تیم پروژه خود داشت، جالب است بدانید نظرات آنها بر همه چیز تأثیر گذاشت، از طراحی تصاویر گرفته تا سرعت، صداگذاری و حتی سبک انیمیشن.

3. از افراد با تجربه کمک بگیرید؛

داشتن یک تیم کارآمد و بسیار متعهد ضروری است؛ زیرا کمک می‌­کنند که در زمان و مکان مناسب، هر چیزی اجرا شود.  نظرات مختلف از یک گروهی که متشکل از چند متخصص است، آن هم در مراحل اولیه کار، می‌­تواند مفید باشد، اما در ادامه می‌­توان تعداد افراد را به حداقل رساند تا در هزینه­‌ها صرفه­‌جویی شود. 

واقعاً شایان ذکر است که تغییرات پیش‌بینی نشده در یک انیمیشن آن هم در مراحل پایانی می‌تواند بسیار پیچیده‌تر و پرهزینه‌تر از آن چیزی باشد که اکثر مردم تصور می‌کنند. مشتری نیز باید اگر احتمال تغییرات ناگهانی در روند کار برای‌تان وجود دارد، بهتر است از همان ابتدا حتی احتمالات کوچک را با تیم تولید در میان بگذارید تا تیم تولید بتواند به وقع اقدامات لازم را انجام دهد.

هر چه تیم تولید زمان کمتری را در مراحل ابتدایی کار هدر دهد، زمان کمتری برای اصلاحات فیلم نهایی خواهد داشت.

4. با لحن مناسب صحبت کنید؛

لحن چیزی است که می‌­تواند تأثیر یک شخصیت، کلمات، موسیقی و آهنگ انیمیشن را دوچندان کند. تُنِ صدا همچنین می‌تواند برگرفته از تیپ شخصیتی، یک مناسبت خاص و یا حتی استراتژی یک کمپین باشد. این مسأله چیزی است که تیم تولید با همکاری سفارش‌­دهنده در مورد آن تصمیم­‌گیری می‌­کنند. 

فیلم کوتاه؛ راهی موثر برای تبلیغ فعالیت‌های نیکوکاری

اینکه شما در چه سکانسی از انیمیشن، از چه لحنی با چه تیپ شخصیتی استفاده کنید، بسیار مهم است و می­‌تواند درصد تعامل با مخاطب را بالا ببرد.
این قطعه استاپ موشن 2019 از Wildlife Trust نمونه خوبی از این موضوع است. این استاپ موشن با استفاده از داستان ساده و شخصیت‌هایی که شاید هر روز در جامعه می‌بینیم، ادراکات را به چالش می‌کشد و احساسات را به شیوه‌­ای هوشمندانه و متفکرانه به نمایش می‌­گذارد و در عین حال سرگرمی‌­های بصری غنی را نیز ارائه می‌­دهد.

5. به سبک داستانی یک موضوع را روایت کنید

داستان یا فیلم‌نامه تقریباً همیشه مهم‌ترین عنصر هر نمایش تصویری است! سعی کنید قبل از تأیید نهایی، بارها و بارها آن را بخوانید و مرور کنید. این نکته را مد نظر داشته باشید که انیمیشن باید یک داستان هر چند پیچیده را به صورت داستانی و به زبان ساده بیان کند و خب توضیح یک فرآیند پیچیده برای مخاطبان ممکن است با تصاویر ساده به زمان نیاز داشته باشد. بهترین کار این است که سبک خود را داشته باشید و طبق آن پیش بروید.

به سبک داستانی یک موضوع را روایت کنید

این قضیه برای یک داستان احساسی و یا حتی یک طرح تند و خشن یکسان است و استثنایی وجود ندارد. البته این نکته را هم مد نظر داشته باشید که از زیاده‌­گویی بپرهیزید. بنشینید و با خودتان فکر کنید، چه چیزی ارزش گفتن دارد و چه چیزی ارزش ندارد؟
حافظه انسان چیزی مانند یک فیلم را در حافظه کوتاه مدت خود نگه می­‌دارد و پس از اینکه دو دقیقه تماشای فیلم گذشت، یک فرد؛ با هوش متوسط، چیزهای کمی بخاطر می‌­آورد. پس باید ساده، مختصر و مفید صحبت کنید. اگر هم حجم اطلاعاتی که باید به مخاطب منتقل کنید، زیاد است، پیشنهاد می­‌شود این اطلاعات را در چند انیمیشن کوتاه‌تر تقسیم کنید.

در نهایت...

به عنوان نکته پایانی چند نکته که می‌­تواند در ساخت انیمیشن به شما کمک کند را با هم مرور می­‌کنیم:

  1. سعی کنید بر نکات مهم داستان تأکید کنید، اما مراقب باشید زیرا تکرار زیاد می‌­تواند بینندگان را خسته کند.
  2. کار اصلی یک انیمیشن سرگرم کردن مخاطب است، پس سعی نکنید با بیان داستان‌­های جدی و طولانی، هدف اصلی آن را فراموش کنید.
  3. سعی کنید گاهی اوقات غیر مستقیم و با استعاره صحبت کنید تا ذهن مخاطب را درگیر کنید، نه اینکه ذهن او را از اصل ماجرا پرت کنید.

منبع: وبسایت charitycomms