انیمیشن در واقع فیلمی متشکل از عناصر و المان­‌های متعدد است که هم به صورت دستی و هم با استفاده از رایانه؛ روی صفحه حرکت ­‌می‌کنند یا ثابت است.
انیمیشن خیریه نیز یکی از انواع انیمیشن است که به منظور اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی افراد درباره یک موضوع خاص یا مسئله‌ای اجتماعی، ساخته و در یک رسانه آموزشی و ترویجی منتشر می‌شود.

هدف اصلی این انیمیشن‌ها، جلب توجه مخاطبان به موضوعاتی همچون بهداشت، تغذیه، محیط زیست، آموزش، ایمنی، حمایت از حیوانات و... می‌باشد.

استفاده از انیمیشن در بخش خیریه در سال­‌های اخیر رشد بسیاری کرده است، زیرا بیش از پیش می‌توان از آن به عنوان وسیله‌ای برای دستیابی به اهداف مختلف در حوزه ارتباط با مخاطب استفاده کرد. به طور کلی، انیمیشن راهی جذاب و در عین حال مقرون‌به‌صرفه برای تولید محتوا است که توجه افراد بیشتری را به خود جلب می‌کند و جایگزین واقع بینانه و اغلب با ارزش‌­تری ارائه می­‌دهد.

اهمیت ساخت انیمیشن­‌های حوزه نیکوکاری و خیریه

انیمیشن‌­هایی که با موضوع نیکوکاری و خیریه ساخته می‌­شوند، می‌­توانند در تشویق افراد یک جامعه برای کمک به موسسات خیریه مفید باشند. دلایل اصلی تأثیر انیمیشن به شرح زیر است:

  • جمع‌­آوری کمک مالی

راه­‌های مختلفی برای ترغیب مردم جهت دریافت پولی که به سختی به دست آورده‌­اند، وجود دارد، حتی برای یک هدف خوب! یکی از این راه‌ها استفاده از انیمیشن است. در قالب انیمیشن می‌­توان از یک داستان دلخراش تا حتی گستاخانه استفاده کرد تا دیگران را به کمک کردن تشویق کنیم.

  • آگاهی

پشتِ سر بیشتر موسسات خیریه و چگونگی تأسیس آنها داستان قشنگی وجود دارد و انیمیشن می‌­تواند راهی عالی برای بیان اینکه شما چه کسی هستید و از کجا آمده‌­اید، باشد. 

حتی می­‌توان برای ارتباط بهتر با خیرین، به کمک انیمیشن، برندسازی مجدد انجام دهید. همچنین انیمیشن می‌­تواند راهی عالی برای برقراری ارتباط بین اهداف سازمان و برند جدید شما باشد. غیر از همه این موارد می­‌توانید از ساخت انیمیشن برای آگاهی دادن ماهانه راجع به فعالیت‌­های موسسات خیریه نیز استفاده کنید. 

معرفی انیمیشن‌های تاثیرگذار و آگاهی بخش

  • تشکیل کمپین‌های نیکوکاری

بسیاری از موسسات خیریه برای بهبود شرایط افرادی که نیاز به کمک دارند، کمپین­‌هایی را آغاز خواهند کرد. یک انیمیشن خیریه می‌­تواند راهی عالی برای جلب توجه به سمت اهداف موسسه و همینطور اهداف کمپین باشد. هدف از برگزاری هر کمپینی می‌تواند ایجاد تغییر در سطح دولتی، محلی یا حتی بین­‌المللی باشد. 

به عنوان مثال، استفاده از یک انیمیشن در رسانه‌‌های اجتماعی با یک هدف واضح می­‌تواند راهی موثر برای تشویق حجم زیادی از افراد به سمت انجام خواسته ما باشد.

دلایل زیادی برای تولید یک انیمیشن خیریه وجود دارد، مانند بهبود سطح تعامل در رسانه‌­های اجتماعی، اما به طور کلی این سه، اهداف اصلی را پوشش می‌­دهند.

ساخت انیمیشن به ­صرفه‌­تر از ساخت فیلم سینمایی

از آنجایی که پلتفرم­‌های بصری بیشتر مورد استقبال قرار می­‌گیرند، سناریوهایی نیز وجود دارد که نشان می‌­دهد هیچ جایگزینی برای یک فیلم اکشن و پرتحرک وجود ندارد، به شرطی که کمی احساسات نیز چاشنی آن شود. این در حالی است که تولید آن در شرایط اقتصادی و حتی از نظر لجستیکی آسان‌­تر است، چرا؟ زیرا:

1. هزینه­‌های سفر

فیلمبرداری معمولاً نیاز به لوکیشن مناسب دارد که اغلب در شهر یا استان دیگر خواهد بود و خب طبیعتاٌ رفتن به جای دیگر هزینه خواهد داشت، به خصوص اگر چندین روز فیلمبرداری و اقامت در هتل هم بخواهد.
البته با این فرض که فیلم­برداری در کشور محل اقامت شما باشد. اگر بین‌المللی است و در بخش‌های خارج از کشور باید انجام شود، دسترسی سخت‌­تر خواهد بود و هزینه­‌های هنگفتی به همراه خواهد داشت. در حالیکه با انتخاب انیمیشن می‌توانید هر لوکیشنی که مد نظرتان هست را طراحی کنید. 

2. هدف قرار دادن برخی از شخصیت­‌های خاص

یافتن بازیگران مناسب و آماده به کار، که بتوانند در نقش شخصیت مورد نظر شما بازی کنند، دشوار است، از طرفی درخواست از آنها برای حضور در مقابل دوربین دوچندان سخت‌­تر است.
همچنین بسیاری از موسسات خیریه با نیکوکارانی که ممکن است نتوانند جلوی دوربین ظاهر شوند و هویت خود را پنهان کرده‌­اند، کار می‌­کنند.

اینجاست که دوباره استفاده از انیمیشن مشخص می‌شود، انیمیشن‌­ها حتی اگر نیاز به شخصیت­‌های مختلف و حتی صداپیشه هم داشته باشند، نیازی به حضور شخص در مقابل دوربین ندارند.

3. درگیری با مسئولیت‌­های سنگین

ما قبلاً به این موضوع اشاره کرده‌ایم، اما ارزش تکرار را دارد؛ زیرا سازماندهی حتی یک فیلمبرداری نسبتاً ساده بار سازمانی زیادی ایجاد می­‌کند، یعنی شما به تعداد زیادی نفر احتیاج دارید که بتوانید همه آنها را با هم هماهنگ کنید.
حتی اگر شرکت سازنده فیلم، تحقیقات را انجام دهد و افرادی را برای حضور در دوربین پیدا کند، این مراحل هزینه را بالا می‌برد. پس بهتر است اجازه دهید که یک متخصص حوزه انیمیشن، کار را برای شما انجام دهد، با هزینه کمتر!! در نتیجه ساخت انیمیشن از هر نظر نسبت به فیم سینمایی یا هر ویدئوی دیگری، به صرفه‌­تر است. 

چرا تأثیر انیمیشن بیشتر از فیلم سینمایی است؟

دلایل زیادی وجود دارد که چرا یک انیمیشن خیریه بهتر از فیلم است، از جمله:

1. تنوع در ساخت

به کمک انیمیشن شما می‌توانید بر روی موضوعات مختلف کار کنید و فعالیت‌های نیکوکارانه را به تصویر بکشید. این کار کمک می‌کند تا نه تنها افراد زیادی را به کار خیر دعوت کنید، بلکه با خیرین زیادی هم آشنا خواهید شد. بخاطر داشته باشید که با انیمیشن، می­توان هر نوع شخصیتی را به تصویر کشید.

فیلم کوتاه؛ راهی موثر برای تبلیغ فعالیت‌های نیکوکاری

2. انعطاف‌­پذیری

ممکن است مواقعی وجود داشته باشد که نخواهید واقعیت‌­های تلخ و بد جامعه را نشان دهید، این مواقع انیمیشن به کمک ما می‌آید، زیرا می‌‌توانید با انعطاف‌پذیری کاملی در مورد لحن و حتی ویژگی‌­هایمد نظرتان صحبت کنید. به عنوان مثال، اگر قصد دارید یک فرد نیکوکار را به تصویر بکشید به کمک طراحی تصاویر انیمیشن می‌توانید این کار را بهتر از واقعیت نشان دهید، در واقع ویژگی‌های صورت یک شخصیت می‌تواند تأثیر زیادی بر نحوه درک مخاطب از آن شخصیت داشته باشد.

در نهایت ...

علیرغم اینکه فیلم‌­های زیادی با موضوع خیریه تولید شده‌­اند، دیدن انیمیشن‌­های نامزد شده در بخش جوایز فیلم خیریه و سایر جوایز بخش خیریه خالی از لطف نیست. در سال 2017، انیمیشن Theodor: The refugee who never forgot نامزد جایزه بخش خیریه شد.

انیمیشن Kozal the cat به جایگاه بهتری رسید و جایزه بهترین انیمیشن از نگاه مردم را از آنِ خود کرد. انیمیشنی که داستان آن، یافتن خانه‌­ای به موقع برای کریسمس بود.

در پایان، اگر شما هم قصد دارید از این طریق به موسسات خیریه کمک کنید، کافی است قبل از هر اقدامی با متحصص این حوزه مشورت کنید، محتواهای ویدئویی خود را به آنها نشان دهید، خلاقیت به خرج دهید و از طراحی گرافیک مفهومی استفاده کنید. با این کار علاوه بر انتقال مفهوم، احساسات مخاطب را نیز درگیر خواهید کرد. پیشنهاد می­‌کنیم برای شروع از انیمیشن‌­های کوتاه برای شبکه­‌های اجتماعی شروع کنید. 

منبع: وبسایت senatemedia