موسسات خیریه مانند هر سازمان دیگری برای رونق کارشان و جمع‌­آوری کمک­‌های مالی، نیاز به دیده شدن دارند و باید از روش‌­های مختلف برای تبلیغات و تولید محتوا استفاده کنند.
ساخت انیمیشن یکی از روش‌­هایی است که این روزها به عنوان محتوای ویدئویی مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله از وبلاگ نیکسو قصد داریم استفاده از انیمیشن در راستای اهداف موسسه خیریه را بررسی کنیم و یاد بگیریم چطور می‌­توان به کمک انیمیشن این محتوا را جذاب­‌تر کرد.     

بیش از یک قرن است که انیمیشن بخشی حیاتی از فرهنگ عامه، در سراسر تلویزیون، سینما و تبلیغات بوده است. انیمیشن در قرن بیستم، اسطوره‌­هایی مانند کاریکاتوریست­ فرانسوی "امیل کوهل"، شخصیت محبوب "میکی ماوس والت دیزنی" و نوآوری­‌های دیجیتال استودیوهای پیکسار و دریم ورکز را به جامعه معرفی کرد.
با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی، ساخت انیمیشن از حوزه انحصاری استودیوهای فیلم و سینما خارج شد تا جایی که خیریه­‌ها نیز توانستند از انیمیشن‌­های جذاب برای تبلیغ کار خود و جذب حامیان جدید استفاده کنند.

7 گام ساده برای تولید انیمیشن خیریه جذاب و تاثیرگذار

انیمیشن انواع مختلفی دارد، مثل دو بعدی، سه بعدی یا انیمیشن های استاپ موشن که شامل عروسک‌­ها و شخصیت‌­های کارتونی متعددی می­‌شود. در اینجا ما به مزایای فعالیت موسسات خیریه­، نحوه ساخت انیمیشن، امکانات موجود برای تولید انیمیشن و چگونگی استفاده از آن در جهت جذب افراد خیر صحبت می‌­کنیم.

ساخت انیمیشن چه مزایایی دارد؟

مزایای تولید انیمیشن برای خیریه‌ها

بر اساس تحقیقات اخیر، بیش از نیمی از حامیان یک برند پس از تماشای ویدیوی تبلیغاتی در رسانه‌­های اجتماعی جذب شده‌­اند. در واقع ویدئو به واسطه نمایش تصاویر متحرک می‌­تواند بیشتر و بهتر در ذهن مخاطب ثبت شود.
از طرفی هر فیلم، ویدئو یا انیمیشنی با هدف انتقال یک مفهوم ساخته شده است، پس انیمیشن­‌های موسسات خیریه کمک می‌­کنند تا موضوعاتی مانند "نحوه کمک کردن به دیگران"، "انجام کار خیر" و... بیشتر در ذهن مخاطب بماند. همچنین از انیمیشن می‌­توان برای ساخت کلیپ­‌های کوتاه جذاب و انتشار در پلتفرم‌­های اجتماعی استفاده کرد، مزایای این کار شامل:

  1. انیمیشن اگر جذاب باشد و خلاقیت کافی در ساخت آن به کار گرفته شده باشد، تاثیری به یاد ماندنی بر بینندگان می‌­گذارد و حتی مخاطب را به انجام کار خیر تشویق می­‌کند.
  2. انیمیشن یک نوع نمایش بصری است و به راحتی قابل درک است، پس به راحتی می­‌توان پیام‌­های سخت و پیچیده را با یک فیلم­نامه جذاب و شخصیت‌های متحرک به مخاطب منتقل کرد. این گزینه به نوبه خود می‌تواند احتمال جذب حامیان بیشتر را افزایش دهد.
  3. ساخت انیمیشن بهترین و سریع‌­ترین راه برای تبلیغ حوزه نیکوکاری برای موسسات خیریه­‌ای است که اول راه هستند و نیاز به دیده شدن دارند.

چگونه انیمیشن بسازیم؟

صرف نظر از پلتفرم یا ابزارهای آنلاین مورد استفاده، مراحل مشترکی وجود دارد که باید برای ساخت انیمیشن طی شود. این مراحل شامل:

1. ارائه یک ایده خوب برای ساخت انیمیشن

اولین فرآیند ساخت یک فیلم انیمیشن، خلق یک داستان است. یک انیمیشن هر چقدر هم خوب باشد، اگر دیالوگ‌­ها، شخصیت‌­ها و طرح داستان ضعیف باشد، هیچ بیننده‌­ای را به خود جذب نمی‌­کند. پس اینکه ایده تولید انیمیشن از کجا نشأت گرفته باشد و قرار است چه پیامی را منتقل کند، بسیار مهم است.

2. انتخاب سبک انیمیشن

سبک بصری انیمیشن برای انتقال پیام­‌های مختلف مهم است. مطمئن شوید که سبکی را انتخاب می‌کنید که متناسب با پیام باشد. برای مثال، فیلمی در مورد مسائل جدی در مورد سوء استفاده یا بی­‌خانمانی ممکن است به سبکی جدی و به اصلاح dark نیاز داشته باشد.

3. داستان نویسی (فیلم‌­نامه)

مهم‌­ترین مرحله از ساخت انیمیشن، فیلم­‌نامه است که به یک موسسه خیریه اجازه می­‌دهد تا به داستان، صحنه‌­ها و حتی دیالوگ‌­ها رنگ‌وبوی دیگری بدهد. بهتر است قبل از نهایی شدن فیلم­نامه، آن را یکبار بر روی story board چک کنید.

4. بررسی فیلم‌­نامه نهایی به صورت متحرک

بعد از اینکه داستان بر روی story board تایید شد، مرحله بعدی ایجاد یک نسخه متحرک از داستان است تا نشان دهد فیلم نهایی قابل قبول هست یا نه. 

5. افزودن جلوه‌­های ویژه

در این مرحله با استفاده از افکت‌­ها، جلوه‌­های ویژه و... پس‌­زمینه کار، شخصیت­‌ها، دیالوگ­‌ها و به طور کلی انیمیشن جذاب‌­تر می­‌شوند.

6. صداگذاری

مزیت ساخت انیمیشن این است که نیاز به فیلم­برداری در لوکیشن­‌های مختلف ندارد و همه چیز با کامپیوتر و نرم‌افزارهای موجود به واقعیت تبدیل می­‌شوند، اما این نکته را باید مد نظر داشته باشید که شخصیت‌ها در مجموعه‌ها حرکت می­‌کنند، پس موسیقی پس‌­زمینه و صداگذاری به جای شخصیت‌­ها باید انجام شود.

7. پس از تولید

در این مرحله به کمک ابزارهای دیجیتال، برای بهبود جنبه‌­هایی از فیلم مانند نور و بافت استفاده می­‌کنیم. صحنه‌­ها را نیز می‌­توان ویرایش و رنگ‌­ها را تصحیح کرد. بخش کلیدی پس از تولید این است که اطمینان حاصل شود، کل صحنه‌­های فیلم یکسان به نظر می‌­رسد. دیگری این است که مطمئن شوید موسیقی و جلوه‌­های صوتی در جای مناسب استفاده شده‌­اند و هیچ کجا اغراقی صورت نگرفته باشد.

با انیمیشن مخاطبان بیشتری جذب کنید!

8. بستر ساخت

طیف وسیعی از نرم‌افزارها برای ساخت انیمیشن وجود دارد که شامل:

  • برنامه Adobe Create Cloud All Apps (54.29 پوند در ماه) شامل سه ابزار مفید برای ایجاد انیمیشن است.
  • ابزار ادوبی Character Animator به کاربر اجازه می‌دهد از وب‌کم و میکروفون با فناوری ضبط حرکت برای متحرک کردن شخصیت‌ها از جمله همگام‌سازی لب استفاده کنند.
  • ابزار Animate که قبلاً Flash Professional بود، به کاربران اجازه می‌دهد تا گرافیک‌های باکیفیت ایجاد کنند که مقیاس‌پذیر و قابل استفاده مجدد برای کارتون‌ها، بازی‌ها و محتوای تعاملی هستند.
  • در همین حال، ابزار After Affects به کاربران اجازه می دهد تا افکت ایجاد کنند، متن اضافه کنند و کاراکترها را وارد کنند.
  • یکی دیگر از ابزارهای انیمیشن با قیمت مشابه Cinema 4D (49.24 پوند در ماه) است. این نرم‌­افزار انیمیشن سه بعدی را می‌­توان با Adobe ادغام کرد و شامل طیف وسیعی از ابزارهای انیمیشن مانند شبیه‌­سازی پارچه‌های واقعی و تبدیل تصاویر به یک مدل سه بعدی می‌­باشد.
  • همچنین مجموعه‌ای از نرم‌افزار انیمیشن رایگان در دسترس است، از جمله برنامه Blender، با ویژگی‌هایی مانند ایجاد جلوه‌های مختلف، ویرایش و ردیابی حرکت شخصیت‌­ها.

9. برون سپاری تولید انیمیشن

از طرف دیگر، موسسات خیریه می‌توانند از متخصصان این حوزه برای ایجاد انیمیشن‌های جذاب استفاده کنند. این برای خیریه­‌هایی که به دنبال ایجاد انیمیشن‌­های حرفه‌­ای هستند، ایده آل است. البته که این کار، هزینه‌­بر تر از وقتی است که تیم موسسه خیریه برای ساخت انیمیشن اقدام می‌­کند، اما م­ی‌توان با برون سپاری ساخت در هزینه‌ها صرفه­‌جویی کرد.

یکی از تولیدات استودیو نیک‌سو ساخت انیمیشن با محوریت نیکوکاری و نوع دوستی است، انیمیشن‌های نیک‌سو در بسیاری از جشنواره‌های داخلی به مراحل نهایی راه پیدا کرده است و به طور اختصاصی در شبکه پویا پخش شده است.
بنابراین اگر به دنبال راهی برای جذب نیکوکاران و داوطلبان بیشتر برای سازمان مردم نهاد و خیریه خود هستید، می‌توانید برای ساخت انیمیشن از نیک‌سو کمک بگیرید.

منبع: وبسایت charitydigital