فیلم‌ها از همه جا و همه زمان‌ها داستان‌هایی را با خود به همراه دارند که از زوایای مختلفی قابل تفسیر هستند. فیلم‌هایی که در حوزه خیریه و نیکوکاری ساخته شده‌اند، به وضوح نشان می‌دهند که چگونه انسانیت روی جنبه‌های مختلف زندگی تأثیر می‌گذارد. فیلم‌هایی که در این حوزه ساخته میشوند، به جامعه اطلاعات بیشتری در مورد مسائل اجتماعی و محیطی می‌دهند و با به تصویر کشیدن داستان‌هایی از زندگی افراد کمک می‌کنند تا فرهنگ نیکوکاری و خیریه در جامعه ترویج پیدا کند. 

معرفی 7 فیلم حوزه نیکوکاری

در ادامه چند فیلم برتر در حوزه نیکوکاری را معرفی می‌کنیم.

۱. Mother Teresa of Calcutta

مادر ترزای کلکته، فیلم تلویزیونی زندگی‌نامه‌ای و محصول سال ۲۰۰۳ است که بر اساس زندگی مادر ترزا، مؤسس مؤسسه مذهبی مبلغان خیریه ساخته شده است.
مادر ترزا، راهبه‌ای ساده بود که به یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های قرن بیستم تبدیل شد. او مجهز به‌ایمانی است که می‌تواند کوه‌ها را جابه‌جا کند.
مادر ترزا دعوت خود را برای کمک به فقرا، جذامیان، افراد در حال مرگ و کودکان رها شده در محله‌های فقیرنشین کلکته دنبال کرد و بسیاری از مقامات از جمله مقامات کلیسا را در طول راه به چالش کشید.

در این فیلم، زندگی مادر ترزا از ابتدای خدمت تا زمان مرگش به تصویر کشیده شده است. او با ایجاد جماعتی جدید در کلیسا، ایجاد پناهگاه‌هایی برای افراد در حال مرگ و یتیم و فراهم کردن وسایل آسایش و غذا به دنبال خدمت به فقرا بود. موانع در راه نیکوکاری و کار خیر فراوان است، اما او تا انتهای مسیر بدون خستگی از تلاش دست نکشید.

۲. Doctor Lisa

فیلم دکتر لیزا؛ محصول کشور روسیه در سال ۲۰۲۰ است. این فیلم، داستان یک روز از زندگی "الیزابت گلینکا"، رئیس بنیاد «مراقبت منصفانه»، پزشک و فعال حقوق بشر است.
با شروع روز، "لیزا" و همسرش "گلب" قصد دارند سی‌امین سالگرد ازدواج خود را جشن بگیرند. لیسا قصد دارد مدتی را با خانواده خود بگذراند و منتظر پسران و دوستان نزدیکش باشد. 

آخرین کاری که باید انجام دهد این است که به‌ ایستگاه قطار پاولتسکی برود تا کمپین صندوق برای ارسال تدارکات بشردوستانه به افراد نیازمند را بررسی کند. ناگهان توسط پدر دختری که از بیماری سختی رنج می‌برد خطاب می‌شود و دکتر لیزا موافقت می‌کند که به او کمک کند. این درخواست، شرایط غیرمنتظره زیادی را در روز برنامه‌ریزی شده او به همراه دارد.

تولید فیلم کوتاه و ارتباط عاطفی با مخاطبان

۳. Beyond Bordes

فراتر از مرزها (Beyond Borders) فیلم سینمایی آمریکایی در ژانر فیلم عاشقانه و کمک‌های بشردوستانه به کارگردانی مارتین کمپبل که در سال ۲۰۰۳ اکران شده است. بازیگران اصلی فیلم، آنجلینا جولی و کلایو اوون هستند. فیلم Beyond Borders در کانادا، نامیبیا و تایلند فیلمبرداری شده‌است و آهنگساز آن جیمز هورنر است.

در «فراتر از مرزها» کلایو اوون (دکتر کالاهان) در نقش پزشکی بازی می‌کند که در کشورهای فقیر یا بحرانی مانند اتیوپی، کامبوج و چچن به کمک به مردم و همچنین فعالیت‌های نظامی مشغول است.
آنجلینا جولی (سارا جردن) نیز پس از آشنایی با افکار او در یک نشست جنجالی در لندن به اینگونه فعالیت‌ها علاقه‌مند شده و به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) می‌پیوندند.

۴. Enslavement

بردگی؛ داستان واقعی "فانی کمبل" یک فیلم تلویزیونی آمریکایی محصول سال ۲۰۰۰ با بازی "جین سیمور" و کارگردانی جیمز کیچ است.
این فیلم زندگی هنرپیشه بریتانیایی و فانی کمبل را به تصویر می‌کشد که هنگام ازدواج با صاحب مزرعه آمریکایی، وحشت‌های برده‌داری را از نزدیک می‌بیند.

"فانی کمبل" از رفتار و شرایطی که بردگان باید تحمل می‌کردند وحشت‌زده شده و با ساخت این فیلم به جای بردگان صحبت کرد و سعی کرد به بهبود شرایط زندگی و درمان آن‌ها کمک کند. 

نیت فانی برای انتشار مجلات شخصی خود برای اطلاع عموم از رفتار غیرانسانی با بردگان به منبعی تلخ بین فانی و همسرش تبدیل شد.
او به طور فزاینده‌ای درگیر رفاه بردگان شوهرش شد، اردوگاه‌ بردگان را تمیز کرد و به آن‌ها در ساختن یک درمانگاه کمک کرد، که فقط به مشکلات زناشویی وخیم او افزود...

۵. Miss Baek

«خانم بیک» یک فیلم درام محصول سال ۲۰۱۸ کره جنوبی به کارگردانی "لی جی وون" و با بازی "هان جی مین"، "کیم سی آ" و "لی هی جون" است.

گذشته یک زن به عنوان یک محکوم، همه جا او را دنبال می‌کند و به همین دلیل او در را به روی دیگران باز نمی‌کند. اما پس از آن او با یک کودک دل شکسته که از خشونت خانگی رنج می‌برد، دوست می‌شود و تصمیم می‌گیرد دختر را از دنیایی بی‌رحم نجات دهد.

۶. The Brooke Ellison Story

داستان "بروک الیسون" فیلمی محصول سال ۲۰۰۴ است که بر اساس زندگی خارق العاده بروک الیسون ساخته شده است.

 پس از یک تصادف وحشتناک که او را فلج کرد، "بروک" برای ادامه تحصیل می‌جنگد. در طول فیلم فرصتی به بروک ارائه می‌شود که می‌تواند مسیر تحصیلی او را تغییر دهد.
در تمام این مدت مادر فداکارش به او کمک های زیادی کرد. "بروک الیسون" اولین زنی است که در زمان فعالیت‌های خیرخواهانه خود وارد دانشگاه هاروارد شد و تحصیلات خود را ادامه داد.

معرفی انیمیشن‌های تاثیرگذار و آگاهی بخش

۷. فصل باران‌های موسمی

فصل باران‌های موسمی فیلمی به کارگردانی و نویسندگی "مجید برزگر" و "حامد رجبی" ساختهٔ سال ۱۳۸۸ است. این فیلم قصه پسری نوجوان به نام سینا است. 

پدر و مادر سینا در آستانه جدایی هستند و هر دو خانه را ترک کرده‌اند. هردو سعی می‌کنند نیازهای سینا را تأمین کنند، به او پول بدهند و یخچال خانه را برایش پر نگه‌دارند، اما سینا از جنس نوجوان‌های سینمایی نیست.
در او اثری از خروش و عصیان دوران بلوغ وجود ندارد. همه زندگی سینا در یک سکوت طولانی و یک تنهایی تمام‌نشدنی خلاصه‌شده است.

حتی ماجرایی که سینا و دوستش علی را درگیر کرده و آن‌ها را وادار ساخته تا به یک موتورسوار نه‌چندان موجه باج دهند هم، از او تصویر یک نوجوان پردردسر نمی‌سازد.
سینا به قول دوستانش بچه مثبت است، همان‌طور که بیننده هم خیلی زود متوجه این موضوع می‌شود. او در حلقه‌ای از استیصال و ناتوانی گیر افتاده است.

 تنها چیزی که سینا می‌خواهد، احتمالاً این است که کسی کمکش کند، صبح ها از تختخواب بیرون بکشدش، رفت‌وآمدهایش را زیر نظر داشته باشد و به پس‌زمینه بی‌رنگ زندگی‌اش رنگ و لعابی ببخشد. سینا آشکارا، یک نوجوان افسرده است. هاله‌ای بی‌خیالی همه احوالاتش را تحت تأثیر قرار داده است. 

تصویر برزگر از نوجوانی در فصل باران‌های موسمی با همین افسردگی و ملال است که جان می‌گیرد. برزگر به‌جای آنکه به سراغ یک آشوب و دردسر پرسروصدا برود، یک موقعیت بغرنج اما آرام را به تصویر درمی‌آورد که بسیاری از افراد جامعه گرفتار این موقعیت هستند و باید به نوعی کمک شوند تا از این بحران به سلامت عبور کنند.